vrijdag 16 oktober 2009

Vingerafdrukken en ATPL boeken

Vandaag stond gepland als de laatste dag van de introductieweek. Eerst moesten er vingerafdrukken genomen met echte inkt. Dit is voor de TSA (Transportation Security Administration) en is opgericht om extra strenge controles uit te kunnen oefenen op buitenlandse studenten die willen leren vliegen. Allemaal het gevolg van de bekende aanslagen. Nadat deze vingerafdrukken zijn verwerkt krijg je formeel toestemming om te mogen beginnen met het eigenlijke vliegen. Nu zal dit, op z’n vroegst, midden volgende week zijn. Veel verschil maakt dit toch niet uit, want vanaf maandag begin ik met de theorie voor PPL. Vanaf 1200 tot 1900 zullen we theorie mogen gaan volgen.

Hierna was het tijd om de volgende, hernia bezorgende, doos met boeken in ontvangst te nemen. Dit keer kregen we alle boeken voor het ATPL uitgereikt. 15 Dikke boeken die allerlei onderwerpen behandelen als: Airlaw, Aircraft General Knowledge (4x), Flight performance & planning (2x), Human performance & limitations, Meteorology, Navigation (2x), Principles of Flight, Operational procedures, Communications, Multi-engine, Instrument Flying etc.
Nice :-)…………………………………………

Nadat we alle boeken gecontroleerd hadden hebben we de doos in de bus gegooid en zijn we op het fietsje terug naar het appartement gefietst. Best warm zo’n klimmetje in je uniform met 34 graden als temperatuur……………..Na een pittig klimmetje arriveerde de groep boven en stond de bus al te wachten. Snel de boeken naar binnen gebracht, fietsje op slot gezet en omkleden. Zwembroek aan en eerst maar es ff het zwembad in om af te koelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten