zaterdag 10 oktober 2009

Vertrek en aankomst San Diego

Om 0530 opgestaan, want pa en ma zouden Petra en mij ophalen om mij af te zetten op Schiphol. Na aankomst op AMS stonden Max en Maritha met hun familie en vrienden al bij de check-in van de KLM.

Onze vlucht stond gepland om 1015, maar omdat het een vlucht naar de VS betreft zijn de veiligheidsvoorzieningen enorm. Wij konden dus al om 0830 boarden. Maar dat is natuurlijk wel iets te vroeg als je van je vriendin en familie afscheid moet nemen voor bijna 1 jaar. Eerst de koffers ingecheckt en toen terug voor een kop koffie en het onvermijdelijke afscheid en tranen. Uiteindelijk dan toch maar richting de paspoortcontrole gegaan.
Eerst bij de gate moesten er vragen beantwoord worden om zeker te weten dat je geen terrorist bent, want na 9-11 zijn ze erg streng bij vliegopleidingen. Alle vragen konden in alle eerlijkheid beantwoord worden en toen was het ff wachten voordat we de vlieger in konden.

We vlogen met een A330 van Delta Airlines naar Detroit. In Detroit hadden we en overstap voor het laatste stuk(je) naar San Diego. De vlucht naar Detroit duurde al met al een goede 8h30m door de sterke tegenwind. De vlucht was verder prima, het eten was aangenaam, de in flight entertainment up-to-date en de beenruimte voldoende.

Nadat we de US customs, na weer een heel spervuur aan vragen en je vingerafdrukken laten inscannen, gecleared waren in Detroit mochten we door. Koffers van de band halen en weer alle bagage door de scanner (dankzij een verloren mandarijn van Maritha + het feit dat we uit Holland/Amsterdam (stuffcapital in the world) kwamen). Dit bleek allemaal prima te zijn en daarna de koffers op de band gegooid voor het laatste hopje naar San Diego. De handbagage moest wederom door de scanner (hoezo streng op liquids in je spullen, alleen in de EU heb je van die lastige zakjes). In Detroit hebben we uur moeten wachten, maar de tijd vloog voorbij. Beetje rondlopen, bakkie (0,4L) Starbucks pleur sloeberen, broodje eten, hangen in comfy chairs, Ipod-je in en Peet kunnen bellen via Skype (thanks Maritha).

De vlucht van DTW naar SAN is een binnenlands vluchtje, maar duurt wel 5 uur. Ter vergelijk: een vlucht van AMS naar Egypte duurt +/- 5 uur. De afstanden zijn hier inderdaad wel apart. Weer 3 tijdzones terug en uiteindelijk om 2010 lokale tijd geland.

Het duurde even voordat Jan de Taximan er was. Ondertussen maar even lekker buiten gekeken naar alle auto’s (in een half uur tijd 2 diesels gezien) en genieten van de temperatuur, 20 graden!!!!
Uiteindelijk om 2200 in het appartement aangekomen. Koffers op de kamer gegooid en naar de andere klas gegaan. Die hadden ons nog uitgenodigd voor een pint en pasta. Dat smaakte prima na zo’n lange reis. Van hen de eerste uitleg gekregen over de studie, cultuur, vliegen ansich en nog veel meer. Ondertussen had mijn roommate, Owen uit Ierland, zich ook gemeld. Uiteindelijk lagen we om 030 (0930 Nederlandse tijd!!!!!) in bed. Completely nackered.

5 opmerkingen:

  1. Hey Rick,

    Héél leuk hoor,om alles telezen! Dank je wel,ik ben nu bij Nancy aan het oppassen(ze is inmiddels thuis)dus zag ze jou mailtje,ze zei ga hem maar gauw een berichtje sturen,en zie hier,ik ben wel de eerste hahaha!!

    Ik ga je nog uitgebreider mailen,want ik wil alles nog eens goed in me opnemen,wat je op je blog hebt geschreven,maar ik vind het heel geweldig dat je dat al hebt kunnen maken!!

    Dikke knuff en zorg goed voor je zelf en SUCCES!!!!!! Tante Ans(je)en de rest haha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha liefie,

    kan natuurlijk niet achterblijven met een reactie :-). Je hebt er een leuk blogje van gemaakt, keep on going! Succes met de rest van je intro-week, geniet er nog even van. En succes met de zoektocht naar kleine verpakkingen in de supermarkt haha. Spreek je snel weer, dikke kussen! Peet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hello boy,

    Ja dan moeten wij natuurlijk ook wel even reageren. Doen we trouwens maar in je moerstaal. Dan verleer je die ook niet zo snel, want je gebruikt al veel engelse termen. Leuk om je blog te zien, zo krijgen we al een beetje een indruk! Ik zie trouwens aan het tijdstip van de reacties, dat volgens mij jullie tijdstip toegevoegd wordt. Want ik had Peet net(21.50 uur) aan de telefoon en zij zou nog schrijven. Heeft ze gedaan, zie ik nu. Bedankt voor de bespaartip om te kunnen bellen.Zullen we vast nog gebruik van gaan maken. Een fijne dag nog verder, wij zoeken de koets langzamerhand maar weer eens op!

    Mum&Dad

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Rick.

    Jou verhaal gelezen. Zo blijven we fijn op de hoogte van jou wel en wee in CA.
    Jij mooi weer daar maar hier vanmorgen op de fiets: koud, -1°. Je bent dan meteen goed wakker. Vandaag heel mooi weer, volop zon en rond 9°.
    Ga zo nog even met Rossy wandelen.

    Al het goede, groetjes.

    T&M.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. He rukkus,

    Wat een ranzige verhalen nu al....samen met Owen op een kamer :-)

    Leuk dat je ons trouwens ook op de mailinglijst had gezet. Net zo'n fijn gevoel als die verjaardagskaart die je speciaal voor mij bent gaan halen, haha!

    We hopen dat je het erg leuk gaat hebben daarzo. Denk nog maar eens aan hoe wij hier lekker aan het werk zijn en jij lekker gaat flyen.

    Dieke poenen en veel sjoes,

    K1 en jeje

    BeantwoordenVerwijderen