dinsdag 13 oktober 2009

Start introductieweek

Vandaag begon de introductieweek officieel. Om 0930 werden we opgehaald met de shuttle bus van school. Het is maar 3 km, maar ja we hadden nog geen fietsen of auto. Het busje rijdt ieder uur tussen de appartementen en school.

Om 1000 begon het eigenlijke programma met een praatje van de directeur. Ook moesten we onszelf, als klas, aan elkaar en de instructeurs voorstellen. Na de gebruikelijke slides over de school en San Diego was het alweer tijd voor lunch. Hierna kregen we een rondleiding door de verschillende afdelingen van school; leslokalen, briefing rooms, dispatch (receptie/planning), simulatorruimte, vliegtuigen kijken, voorgesteld aan de jongens van onderhoud. Hierna werd ons de PPL-kit uitgereikt (zie de foto), maar eigenlijk zijn dit alle boeken, papieren en benodigdheden, waaronder een headset, om te kunnen beginnen met de PPL training. (Ter verduidelijking: PPL staat voor Private Pilot License).

De boeken zijn verdeeld over een vliegtas en een grote doos. Nu hadden wij al van de vorige klas vernomen dat we niet te veel onder de indruk moesten zijn van dit aantal, want we krijgen verderop in deze week de boeken voor de ATPL theorie. Dat schijnt helemaal een immens pak papier te zijn.

Ook kregen we de ATB’s en shirts uitgereikt. We konden met de fiets terug en de boeken en overige zaken werden netjes met busje terug gebracht.

We kunnen beginnen met studeren.

Rick

Geen opmerkingen:

Een reactie posten