maandag 12 oktober 2009

1e week in San Diego

Vandaag staan er wat zaken op het programma die geregeld moeten worden, zoals boodschappen doen, SIM kaart halen en eens kijken in een shopping mall. Het begon bewolkt en wij drieën waren om 0800 wakker. Zal wel een gedeelte jetlag zijn en de nieuwe omgeving. Het appartement is prima in orde. Ik deel mijn kamer met Owen en Maritha heeft haar eigen kamer. Beetje prinses op de erwt, maar we zijn wel zuinig op haar :-).

Sanitair is schoon, alles in de keuken plakt, het kussen is zo zacht (bij Ikea $0.99) dat ik er een badlaken onder heb gelegd en het kussen heb moeten dubbelvouwen voor enige support. Maar afgezien van deze puntjes is het prima en goed vol te houden voor het komende jaar.

Eerst met Jeroen en overige studenten, naar de Smart & Final (supermarkt). Ze hebben bijna hetzelfde als in Nederland, maar dan veel veel meer en vooral groter qua verpakkingseenheid. De melk is gezoet (gatverdamme) en de fruitsap is lichtelijk chemisch, maar verder is het prima. Andere voorbeelden zijn: zak(je) popcorn van 20ltr, emmertje ijs van 10 ltr, emmer margarine van 10 ltr, pakje spareribs van 8 kg etc. Toiletpapier is schandalig duur tov Nederland en een standaard zakje geraspte kaas uit Nederland kennen ze hier echt niet. Oh ja, de keuze qua kaas is enorm, maar volgens de ander klas niet van goede kwaliteit. Wel grappig om te zien dat de grootste verpakking qua plakken kaas 192 stuks heeft………………………………deze eenheden verklaren, voor een beetje toch, wel het aantal “forse” mensen dat je hier ziet.

Daarna even broodje gegeten en toen het zonnetje goed door was, hebben we even aan het zwembad gelegen. Snelle duik genomen. Was lekker verfrissend. Het is niet verwarmd, maar wel aangenaam als je eenmaal door bent. Ondertussen kwam Evy langs om ons een tour door de shopping mall te geven en ons wegwijs te maken om een simmetje te regelen voor de gsm. Ik ben nu bereikbaar op de volgende nummers:

Telefoon appartement: +1 619 938 3426
GSM nummer: +1 619 402 5392

Als jullie me willen bellen kijk dan eens op www.televergelijk.nl voor goedkoop bellen naar de USA via een 0900 nummer. De kosten voor het bellen vanuit Nederland zijn naar een vaste lijn 2ct/min en naar mobiel 6 ct/min.

1 opmerking:

  1. Hoi allemaal.
    Wees daar heel voorzichtig mee. Zie de link hieronder. Ook bij de consumentenbond en op enkele fora zijn de nodige "bedenkingen".

    T.

    http://www.televergelijk.nl/?a=trosradar

    BeantwoordenVerwijderen