donderdag 15 oktober 2009

FAA medical en bankzaken

Hallo allemaal,

Vandaag moesten we naar de bank voor een lokale betaalkaart. Dat scheelt dan weer een x aantal dollar t.o.v. het betalen met de Nederlandse kaart. Hierna zijn we met de hele klas (11 man) in een busje naar de dokter gegaan.

De eerste 5 moesten een FAA medische keuring voor de PPL ondergaan. Ik zat bij de 2e groep en kreeg een rondleiding door San Diego voor de lunch. We zijn eerst naar een grote pilotshop geweest (Marv Golden). Daar heb ik een marineblauwe pilot sweater gekocht en even gekeken voor een nieuwe zonnebril. De huidige is alweer 12 jaar oud en heeft zijn beste tijd gehad. I.p.v. 90 euro in Nederland kost dezelfde bril hier 85 dollar oftewel 57 euro. Hij is besteld. Het is een gunmetal Randolph Aviator geworden met Flash Mirror glazen. Grijs en niet polariserend. Polariserende glazen vertekenen je beeld als je vliegt met beeldschermen in de cockpit(EFIS).

Na de lunch moest de 2e groep voor de medische keuring. Vergeleken met de keuring in Nederland was het onvoorstelbaar gemakkelijk; potje piesen, gehoortest (luisteren of je hem kunt verstaan van 2,5 mtr afstand en herhalen wat hij zegt,), ogentest (gewoon lenzen inhouden en lezen maar………) longen, hart, bloedruk etc. Na 15 minuten stond ik weer buiten met het papiertje. Joepie, ik mag van de arts vliegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten