woensdag 14 oktober 2009

1e dag in uniform

Hoi,

Vanochtend moesten we voor het eerst op school verschijnen in ons uniform. Netjes op de fiets gegaan en dat ging prima. Hier en daar lagen er een paar plasjes op de weg, maar niks ernstig, dus het uniform bleef mooi schoon. Voor de rest was heel Californië in rep en roer, want regen is voor hen hetzelfde als de eerste sneeuw in Nederland.

Verder kregen we uitleg over het boekingssysteem voor de vliegtuigen en je lesschema’s. Natuurlijk stond er voor vandaag ook een lange uitleg over de studie gepland door de Chief Ground Instructor. Wat wel blijkt is dat het erg belangrijk is om bij te blijven, want het tempo ligt zo hoog dat als je eenmaal achter loopt het nagenoeg onmogelijk is om in te lopen. Goede tip, maar dit houdt wel in dat er dus tussen de 6 en 7 dagen per week gestudeerd moet worden. Ach, als studeren/lezen ook aan de rand van het zwembad kan gebeuren dan is het nog wel vol te houden. :-)

We hebben ook onze theorieschema’s kunnen inzien. De eerste 2 weken hebben we groundschool van 1200-1900. Dit houdt in dat we ’s ochtends en ’s middag moeten studeren voor de les. Het schijnt zo te zijn dat er per dag ongeveer 120 pagina’s theorie verwerkt moeten gaan worden. Joepie, nou het is maar goed dat we dit afwisselen met echt vliegen om het dragelijk te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten