zaterdag 17 oktober 2009

Auto gekocht!

Deze dag stond er niets gepland voor ons. De introductieweek is officieel voorbij en we hebben dus wat noodzakelijk dingen gedaan. Wat boodschappen gedaan, kleren gewassen, duikje nemen in het zwembad en gekeken naar een auto.

Wij reden al iedere dag langs een sleepbedrijf op weg naar school en die hebben goedkope auto’s op voorraad. Deze auto’s zijn weggesleept en hebben in opslag gestaan. De eigenaar kan/wil die bedragen niet betalen, maar het bedrijf wil geld zien, dus wordt die desbetreffende auto te koop aangeboden. Meestal zijn het echt barrels, maar er stond ook een BMW Cabrio tussen. Vraagprijs was $ 1000,- en vragen staat vrij.

Die auto hadden we al eens bekeken op de terugweg van school en hij ziet er wel aardig uit. Geen concoursstaat, maar voor dit bedrag kun je hier weinig verwachten. Als ‘ie technisch maar in orde is……………..dat is het belangrijkste.
Keuringen kennen ze hier niet, alleen een CO test voor $40,-. Het regent hier toch nooit en als het dat wel doet……..veel ongelukken.

Wij in de middag richting het bedrijf gelopen, het was 37 graden en dan is fietsen ook niet erg prettig meer, en de eigenaar aangesproken.

Het was een 325i cabrio uit 1987 met 219000 mijl op de klok. Handgeschakeld, 4 persoons en airco….. Niet dat we dat gaan nodig hebben, maar het zit er toch op :-). A/C gebruiken terwijl je kap naar beneden hebt is ook zo erg decadent.

Banden waren nog ok, batterij en startmotor zijn nieuw, olie, koel en remvloeistof picobello. Proefrijden??? Helaas. We mochten hem wel starten en kijken of alles fijn liep en er niets lekt. Starten en lopen. Iets onregelmatig stationair i.v.m. aanzuigen valse lucht in het inlaatspruitstuk. Koppeling greep goed aan, stuurbekrachtiging deed het keurig. Hier en daar wat mankementjes, maar niets ernstig of erg kostbaar.
Uiteindelijk konden we hem voor $850,- meenemen. Prachtwagen om een jaar hier te rijden. Hij staat nu al 2 dagen voor huis geparkeerd met de kap naar beneden. Zelfs ’s nachts!!!! Zo gewild is ‘ie! :-)

Van de andere Nederlanders hadden we al gehoord dat onder de $ 1000,- het een gok wordt, maar het heeft tot dusver niet slecht uitgepakt. De postbode vond het een echte California car. Goede keus volgens hem………..en postman Pat knows best.

’S Avonds zijn we met de overige Nederlanders en Vlamingen een biertje wezen drinken in de plaatselijke bar. Gezellig bijgekletst over van alles en nog wat. En een voordeel dat er hier Vlamingen zijn is dat ik mijn roestig Vlaams weer kan bijschaven.

Groetjes Rick

Geen opmerkingen:

Een reactie posten