vrijdag 23 oktober 2009

2e vliegles

Hoi allemaal,

Hier even een snel berichtje naar aanleiding van de 2e vliegles die vandaag op het programma stond. Het was weer vroeg opstaan, want we moesten om 0730 de lucht in. Dus dat betekent 0630 melden.......0545 opstaan is niet zo fijn, als de avond daarvoor nog tot laat hebt zitten voorbereiden. Maar goed, dat mag ik zometeen ook weer gaan doen, want morgen om 0800 mogen we weer. Het vliegen is wel echt super!!

Maar goed. De vlucht van vandaag ging van Gillespie (KSEE) naar Oceanside (KOKB), een ongecontroleerd veld aan de oceaan. Het vliegen ging lekker. Weinig turbulent weer en ik mocht zelf toestemming vragen voor taxi, departure etc. Deze les mochten we ook zelf opstijgen. Kan je verzekeren dat het er van buiten niet soepel uitzag, maar het is wel een enorme kick als je zelf toestemming hebt gevraagd, die ook gekregen hebt, daarna bevestigen en dan de runway opdraaien, laatste checks uitvoeren en dan het gas helemaal open gooien, rechts voeten geven en bij 55-60 kts de knuppel rustig naar achteren. En dan ben je los en vlieg je dus.......................

Tijdens de les over trimmen, neveneffecten, bochten etc gehad. Het ging allemaal prima. Moet alleen nog leren niet te veel op de instrumenten te kijken. Het is VFR, dus dat is naar buiten kijken.

De foto's van de terugweg staan hier. Ik mocht achterin zitten en Maritha mocht vliegen, dus ik kon genieten van de omgeving.

Ik ga weer verder met de vluchtvoorbereiding van morgen.

Liefs Rick

2 opmerkingen:

  1. Wow, echt super mooie foto's! Krijg al helemaal zin om het zelf te komen zien, maar moet nog even geduld hebben...

    Dikke xxx Peet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Rick,
    tjonge... wat een berg info! Leuk dat je een blog bijhoudt. Zo blijven we lekker op de hoogte!
    Ze houden je wel lekker aan de gang daar, pittig programma hoor. Je zult je voorlopig niet vervelen;-)
    Veel plezier verder en geniet van de vlieglessen en sterkte met het doorworstelen van alle theorie!

    Veel liefs,
    piepeltjes van de Kingstreet


    PS Carina heeft haar eerste kaart richting USA al klaar liggen...

    BeantwoordenVerwijderen